Mijn werk is te zien bij de groepstentoonstelling KiS in het oude V&D gebouw. KiS – Kunst in het Singelpark – en Ars Aemula Naturae organiseren 25 juni tot 25 juli in het voormalig V&D gebouw aan de Breestraat een expositie. Het thema van de expositie is Grenzen en Vrijheid.

 

De verkoop expositie wordt gerealiseerd rondom een installatie van miniaturen ven de Paalzitter. Deze staat in het Singelpark en is gemaakt door Fernando Sanchez Castillo.

 

VIER

Solo tentoonstelling Nina Matser bij ARS, Pieterskerkgracht 9a, Leiden

13 mei – 30 mei 2021

  

Nina Matser toont bij Ars voornamelijk schilderijen. Met expressieve kleuren en afwisselende geometrische en organische vormen bevindt het werk zich op het snijpunt van figuratie en abstractie. Maar het is altijd gebaseerd op persoonlijke waarneming.

Matser neemt het licht als uitgangspunt voor haar schilderijen, dat licht zal vanuit de kleuren geschilderd worden.  Na een nauwkeurige observatie van dat licht maakt zij vervolgens een overgang naar de verbeelding. De waarneming ontmoet de beleving van de kunstenaar en daar is het begin van een schilderij.

Met het schilderen van licht verbeeldt elk schilderij ook een ervaring in een ruimte. Nina Matser zoekt hoe ze de ruimte door het licht kan duiden. Dit kunnen ruimtelijke verbeeldingen van plekken zijn die zij passeert. Vaak ook is deze ruimte ook bepaald door haar eigen huis. Dit huis is geabstraheerd tot enkele eenvoudige geometrische vormen en het huis komt regelmatig terug in een steeds ander schilderij. En het vertelt steeds een ander verhaal.

Matser verbeeldt dus de plaatsen waar zij woonde en woont, de plekken waar zij langs komt tijdens reizen in haar schilderijen. Zij werkt doorgaans met acryl op doek, maar gebruikt ook andere technieken.

De expositie ‘VIER’ is te zien van 13 mei tot en met 30 mei 2021 bij ARS, Pietersgracht 9a, Leiden. Geopend met inachtneming van de coronaregels op Hemelvaartsdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.  Voor de actuele coronaregels: zie www.arsaemula.nl

In verband met de coronaregels aanmelden vóór bezoek.

In gesprek (digitaal) met de kunstenaar: zaterdag 15 mei, 22 mei en 29 mei.

Aanmelden voor galeriebezoek of digitaal kunstenaarsgesprek:  info@arsaemula.nl

Noot voor de redactie:

Voor nadere informatie: Nina Matser: nmatser@gmail.com